菅野 道廣

β- コングリシニンの栄養生理機能に関する研究:
摂取量およびアミノ酸組成の影響について
Nutritional Studies on Dietary β-Conglycinin -Effects of Dose and Amino Acid Composition-
古場 一哲/他【第32 巻2011 Page91】


β-コングリシニン摂取による摂食量減少に対するラットの系統および食餌組成の影響
Influence of Rat Strain and Diet Composition on Dietary β-Conglycinin-Dependent Reduction of Food
Consumption
古場 一哲/他 【第30 巻2009 Page109】

β-コングリシニン同時摂取による共役リノール酸の体脂肪低減効果の修飾に関する研究
Interaction of Dietary β-Conglycinin and Conjugated Linoleic Acid on Body Fat Mass and Lipid Metabolism in Rats
古場 一哲/他 【第28 巻2007 Page67】

大豆イソフラボンおよび環境ホルモンの抗体産生調節作用
Immunoglobulin Production- regulating Activity of Soy Isoflavones and Environmental Estrogens estrogens.
山田 耕路/他 【第23巻 2002 Page103】

大豆イソフラボンのエストロゲン活性発現抑制効果
Suppressive Effect of Soy Isoflavone on Estrogenic Activity Expression
山田 耕路/他 【第22巻 2001 Page123】

ヒト乳がんMCF-7 細胞の増殖に及ぼすイソフラボンの作用
Effect of Isoflavones on Proliferation of Human Mammary Cancer MCF-7 Cells
山田 耕路/他 【第21巻 2000 Page54】

マウスリンパ球を用いた抗体産生調節因子機能検定系の開発とその利用
Development of Assay System for Immunoglobulin Production Regulating Factors Using Mouse Lymphocytes and Its Application
山田 耕路/他 【第20巻 1999 Page65】

大豆ペプチドの抗アレルギー作用に関する研究:大豆たん白質と食餌脂肪の免疫調節機能
Studies on Anti-allergic Effect of Soybean Peptides: Immunoregulatory Activity of Soy Protein and Dietary Fats
山田 耕路/他 【第19巻 1998 Page81】

大豆ペプチドの抗アレルギー作用に関する研究:ラット腹腔滲出細胞のケミカルメディエーター放出能に及ぼす影響
Studies on Anti-allergic Effect of Soybean Peptides : Effect on Chemical Mediator Releasing Activity of Rat Peritoneal Exudate Cells
山田 耕路/他 【第18巻 1997 Page74】

大豆たん白質によるα-リノレン酸代謝の調節:糖尿病の影響
Regulation by soybean protein of α-linolenic acid metabolism : effect of diabetes.
菅野 道廣/他 【第16巻 1995 Page18】

大豆たん白質によるα-リノレン酸代謝の調節:高血圧の影響
Regulation by soybean protein of α-linolenic acid metabolism: Effect of hypertension.
菅野 道廣/他 【第15巻 1994 Page85】

大豆たん白質による多価不飽和脂肪酸代謝ならびにエイコサノイド産生の調節
Regulation of polyunsaturated fatty acid metabolism and eicosanoid production by soybean protein.
菅野 道廣/他 【第14巻 1993 Page34】

大豆たん白質中の非消化性血清コレステロール濃度低下作用成分
Hypocholesterolemic effect of undigested fraction of soybean protein.
菅野 道廣/他 【第13巻 1992 Page105】

大豆たん白質による多価不飽和脂肪酸代謝の調節
Regulation of polyunsaturated fatty acid metabolism by dietary soybean protein
古場 一哲/他 【第12巻 1991 Page48】

大豆たん白質のラットにおける血清コレステロール濃度低下作用:食餌脂肪と年齢の相互作用
Hypocholesterolemic effect of soybean protein in rats : Interaction of dietary fat and age.
崔 龍淳/他 【第11巻 1990 Page63】

大豆たん白質の不消化画分のラットにおけるコレステロール低下作用
Hypocholesterolemic effects of undigested fractions of soybean protein in rats.
菅野 道廣/他 【第10巻 1989 Page45】

分離大豆たん白質のラット血清コレステロール濃度低下作用(9):血清コレステロール濃度、リノール酸の不飽和化およびプロスタグランジン産生に及ぼす影響
Hypocholesterolemic effect of soy protein isolate in rats: Effects on serum cholesterol, linoleate desaturation and eicosanoid production.
菅野 道廣/他 【第9巻 1988 Page77】

分離大豆たん白質のラット血清コレステロール濃度低下作用(8):大豆たん白質人工消化物の効果
Hypocholesterolemic effect of soy protein isolate in rats (VIII) : Effect of protein digests on serum cholesterol.
菅野 道廣/他 【第8巻 1987 Page104】

分離大豆たん白質のラット血清コレステロール濃度低下作用(7):小腸におけるコレステロール合成の食餌たん白質による調節
Hypocholesterolemic effect of soy protein isolate in rats (VII): Dietary protein-dependent change in intestinal cholesterogenesis.
菅野 道廣/他 【第7巻 1986 Page86】

分離大豆たん白質のラット血清コレステロール濃度低下作用(6)
Hypocholesterolemic effect of soy protein isolate in rats (VI).
菅野 道廣/他 【第6巻 1985 Page76】

分離大豆たん白質のラット血清コレステロール濃度低下作用(5)
Hypocholesterolemic effect of soy protein isolate in rats (V).
菅野 道廣/他 【第5巻 1984 Page75】

分離大豆たん白質のラット血清コレステロール濃度低下作用(4)
Hypocholesterolemic effect of soy protein isolate in rats.
菅野 道廣/他 【第4巻 1983 Page79】

分離大豆たん白質のラット血清コレステロール濃度低下作用(3)
Hypocholesterolemic effect of soy protein isolate in rats.
菅野 道廣/他 【第3巻 1982 Page33】

分離大豆たん白質のラット血清コレステロール濃度低下作用(2)
Hypocholesterolemic effect of soy protein isolate in rats.
菅野 道廣/他 【第2巻 1981 Page45】

分離大豆たん白質のラット血清コレステロール濃度低下作用(1)
Hypocholesterolemic effect of soy protein isolate in rats.
菅野 道廣/他 【第1巻 1980 Page24】