喜多村 啓介

大豆と野生ツルマメで見い出された種子サポニン成分組成自然変異体を活用して
食品用非遺伝子組換え高機能性大豆を作出するための基礎研究
Production of Non-Genetically Modified Food-Use Soybeans with High Functional Properties Using
Soybean- and Wild Soybean-Natural Variants with Different Composition of Seed Saponin Components
塚本 知玄/他 【第31 巻2010 Page43】


大豆フラボノイドの分子育種に向けた生合成関連遺伝子の発現制御
Gene Manipulation of the Biosynthetic Pathway for Molecular Breeding of Soybean Flavonoids
山田 哲也/他 【第31 巻2010 Page37】

大豆のルテイン分解関連遺伝子の特徴づけおよび
カロテノイド代謝改変による大豆の高ルテイン化
Characterization of Candidate Genes Involved in Catabolism of Lutein in Soybean Seeds and Metabolic
Engineering for Generation of Lutein Rich Soybean
金丸 京平/他 【第30 巻2009 Page46】

大豆の高ルテイン化に向けた野生大豆ツルマメの高ルテイン形質の
成分的特性の解析およびルテイン生合成関連遺伝子の発現解析
Biochemical Characterization of High Lutein Trait of Wild Soybean (Glycine soja Sieb. et Zucc.) and Expression
Analysis of Gene Encoding Enzymes Involved in Lutein Biosynthesis for the Breeding of Lutein Rich Soybean
金丸 京平/他 【第29 巻2008 Page44】

11Sたん白質サブユニット組成の異なるダイズ同質遺伝子系統の育成と利用
Breeding of soybean isogenic lines consisting of differnt subunits of glycinin and their biochemical characterization.
矢ヶ崎 和弘/他 【第18巻 1997 Page10】

リポキシゲナーゼ欠損大豆における豆臭生成機構の解析
Mechanism of Beany Flavor Formation in Lipoxygenase-Deficient Soybean
的場 輝佳/他 【第17巻 1996 Page29】

大豆の形質転換技術の効率化とそれを利用したアレルゲンたん白質の低減化
Lowering the Content of an Allergic Protein through Efficient Transformation in Soybean seed
高野 哲夫/他 【第17巻 1996 Page14】

ダイズのアレルゲンたん白質の遺伝子のクローニング
Cloning of the genes for an allergenic protein in soybean.
高野 哲夫/他 【第16巻 1995 Page58】

大豆の豆臭生成に対する油脂の影響
Effect of edible oil on beany flavor formation in soybean homogenate.
的場 輝佳/他 【第16巻 1995 Page46】

大豆におけるカルボニル化合物の挙動と風味との関係
Relationship between behavior of carbonyl compounds and flavor in soybeans.
的場 輝佳/他 【第15巻 1994 Page32】

大豆加工工程における豆臭発生機構:ヒドロペルオキシドリアーゼの関与
Generation of grassy bean flavors during processing of soybeans : Contribution of hydroperoxide lyase activity to n-hexanal formation in soybean.
的場 輝佳/他 【第8巻 1987 Page9】

リポキシゲナーゼ欠損大豆を用いる豆臭成分の除去
Reduction of grassy beany flavor in lipoxygenase deficient mutants of soybeans.
的場 輝佳/他 【第7巻 1986 Page9】