岩見 公和

糞中ステロイド排泄増加における大豆レジスタントプロテインの中心的役割と捕捉胆汁酸の構造特異性
A Crucial Role of Soybean Resistant Protein in Increased Fecal Steroid Excretion and Structural Peculiarity of Caught Bile Acids
岩見 公和/他 【第23巻 2002 Page58】


大豆たん白質による胆汁酸の分子認識と包接分子モデリング
Molecular Recognition of Bile Acids by Soy Protein and Modeling of Its Mimetics
岩見 公和/他 【第22巻 2001 Page58】

大豆レジスタントプロテインの栄養機能特性と胆汁酸結合様式解明へのアプローチ
Characteristics of Soybean Resistant Protein in Nutritional-physiological Aspects and Approach to the Elucidation of Mode of Bile Acid-binding
岩見 公和/他 【第20巻 1999 Page129】

抗腫瘍性食品素材としてのHMF消化産物と粉末"雪花菜(オカラ)"利用法の検討
Utilization as Antitumorigenic Foodstuffs of Undigested High-molecular-weight Fraction (HMF) and Curd Refuse (Okara) from Soy Protein
岩見 公和/他 【第19巻 1998 Page111】

二次胆汁酸の発癌プロモーター作用と大豆ペプチド高分子画分の大腸癌発生抑制効果に関する分子栄養学的解析
Action of secondary bile acid as a potent promoter in colonic tumorigenesis and preventive effect of HMF diet against cancer risk.
岩見 公和/他 【第18巻 1997 Page105】

大腸における腫瘍誘発の大豆たん白質食による軽減
Alleviation of Tumorigenesis in Rat Colon by Soy Protein (HMF) Intake
岩見 公和/他 【第17巻 1996 Page77】

二次胆汁酸補足指向性ポリペプチドの検索とそのマスキング活性測定法の確立
Binding of secondary bile acids to polypeptides from soy protein, and assessment of their masking efficiency in relation to antitumorigenicity.
岩見 公和/他 【第16巻 1995 Page70】

胆汁酸結合性ポリペプチドのたん白質工学的研究
Characterization of a major "bile acid-binding peptide" from the peptic-pancreatic digest of soybean protein..
岩見 公和/他 【第15巻 1994 Page74】

大豆たん白質由来胆汁酸結合ペプチドの構造決定と機能改変
Bile acid-binding peptides from digestive products of soy protein: Their structural and functional investigations.
岩見 公和/他 【第14巻 1993 Page42】

小腸部分切除ラットにおける血清遊離アミノ酸の動態と大豆ペプチド(ハイニュート PM)食に対する分岐鎖アミノ酸の補足効果
Supplementation of SPI peptide-based diet with branched chain amino acids and glutamine: Their effects on intestinal function and serum amino acid concentration in jejunectomized rats in convalescence.
杉山 薫/他 【第13巻 1992 Page27】

ラット腸管の部分切除ならびに部分転移と術後の機能変化に対する大豆たん白質部分水解物(ペプチド)の投与効果
Postoperative changes in metabolic functions in rats with resection of small intestine and advantage of soy-protein peptide intake.
杉山 薫/他 【第12巻 1991 Page67】

大豆たん白質を主素材とする不飽和脂質酸化安定剤の開発
Utility of soy protein isolate and its admixture as antioxidants in preservation of highly unsaturated lipids.
伊吹 文男/他 【第11巻 1990 Page17】

大豆たん白質抗酸化機能の改善とその利用
Further improvement in function of soy protein as antioxidant and its application to prevention of linolenate peroxidation.
伊吹 文男/他 【第10巻 1989 Page23】

胆汁酸の腸肝循環と食餌性阻害因子
Enterohepatic circulation of bile acids and its affecting dietary factors.
伊吹 文男/他 【第9巻 1988 Page37】

大豆たん白質を用いた多価不飽和脂肪酸マイクロカプセル化の試み
Attempts to microencapsulate polyunsaturated fatty acid using soy protein and others as wall materials.
伊吹 文男/他 【第8巻 1987 Page20】

食品たん白質(SPI、グルテン、オボアルブミン、カゼイン)およびその消化産物の胆汁酸再吸収に及ぼす影響
Effects of food proteins (SPI, gluten, ovalbumin and casein) and their proteolytic products on bile acid reabsorption in rat small intestine in relation to plasma cholesterol-lowering effect.
伊吹 文男/他 【第7巻 1986 Page68】

酵素処理分離大豆たん白質のラット血清コレステロール濃度および肝・小腸機能への影響
Effects of feeding soy protein isolate and its proteolytic digests on cholesterol level in rat serum and hepatic and small intestinal functions.
土井 裕司/他 【第6巻 1985 Page58】

大豆たん白質に含まれるセレンの栄養有効性と化学形態
Nutritional efficiency and chemical form of selenium, an essential trace element contained in soybean protein..
安本 教傳/他 【第4巻 1983 Page35】