伊吹 文男

胆汁酸結合性ポリペプチドのたん白質工学的研究
Characterization of a major "bile acid-binding peptide" from the peptic-pancreatic digest of soybean protein..
岩見 公和/他 【第15巻 1994 Page74】


大豆たん白質由来胆汁酸結合ペプチドの構造決定と機能改変
Bile acid-binding peptides from digestive products of soy protein: Their structural and functional investigations.
岩見 公和/他 【第14巻 1993 Page42】

小腸部分切除ラットにおける血清遊離アミノ酸の動態と大豆ペプチド(ハイニュート PM)食に対する分岐鎖アミノ酸の補足効果
Supplementation of SPI peptide-based diet with branched chain amino acids and glutamine: Their effects on intestinal function and serum amino acid concentration in jejunectomized rats in convalescence.
杉山 薫/他 【第13巻 1992 Page27】

ラット腸管の部分切除ならびに部分転移と術後の機能変化に対する大豆たん白質部分水解物(ペプチド)の投与効果
Postoperative changes in metabolic functions in rats with resection of small intestine and advantage of soy-protein peptide intake.
杉山 薫/他 【第12巻 1991 Page67】

大豆たん白質を主素材とする不飽和脂質酸化安定剤の開発
Utility of soy protein isolate and its admixture as antioxidants in preservation of highly unsaturated lipids.
伊吹 文男/他 【第11巻 1990 Page17】

大豆たん白質抗酸化機能の改善とその利用
Further improvement in function of soy protein as antioxidant and its application to prevention of linolenate peroxidation.
伊吹 文男/他 【第10巻 1989 Page23】

胆汁酸の腸肝循環と食餌性阻害因子
Enterohepatic circulation of bile acids and its affecting dietary factors.
伊吹 文男/他 【第9巻 1988 Page37】

大豆たん白質を用いた多価不飽和脂肪酸マイクロカプセル化の試み
Attempts to microencapsulate polyunsaturated fatty acid using soy protein and others as wall materials.
伊吹 文男/他 【第8巻 1987 Page20】

食品たん白質(SPI、グルテン、オボアルブミン、カゼイン)およびその消化産物の胆汁酸再吸収に及ぼす影響
Effects of food proteins (SPI, gluten, ovalbumin and casein) and their proteolytic products on bile acid reabsorption in rat small intestine in relation to plasma cholesterol-lowering effect.
伊吹 文男/他 【第7巻 1986 Page68】

酵素処理分離大豆たん白質のラット血清コレステロール濃度および肝・小腸機能への影響
Effects of feeding soy protein isolate and its proteolytic digests on cholesterol level in rat serum and hepatic and small intestinal functions.
土井 裕司/他 【第6巻 1985 Page58】